,,Фізику написано у величній книзі, яку завжди відкрито перед нашими очима"   (Г.Галлілей)        ,,Увесь сенс життя полягає у безперервному завоюванні невідомого, у вічних зусиллях пізнати якомога більше" (Е.Золя)
! Сьогодні     Мені приємно, що Ви завітали!     Бажаю приємного і корисного проведення часу на моєму сайті!

понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Міністр освіти: ІППО не мотивовані піднімати якість кваліфікації


  У новому законопроекті "Про освіту" передбачена множинність форм вибору підвищення кваліфікації для вчителів. Про це на конференції сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич,.
  "Система підвищення кваліфікації базується на інститутах післядипломної освіти вчителів. Кожен вчитель раз на 5 років зобов’язаний пройти курси підвищення кваліфікації. На жаль, через те, що ці інститути не мали достатньої конкуренції - вони не мали ніякої мотивації, особливо підіймати якість цього підвищення кваліфікації", - зазначила міністр.
   За її словами, закон про освіту, який зараз чекає другого читання у парламенті, передбачає множинність форм вибору підвищення кваліфікації. Зокрема, вчитель зможе обрати, де він буде підвищувати кваліфікацію.
   "Він повинен набрати 150 годин. Учитель зможе прийти і прослухати декілька годин вашого курсу, потім піти ще в якусь організацію, яка спеціалізується, наприклад, на освіті дітей з особливими потребами, для того, щоб вміти працювати, коли в класі є така дитина. Потім ще зможе кудись піти. І тоді інститут післядипломної освіти складає все підвищення кваліфікації як окремі модулі. Ми цілком свідомо хочемо збільшити конкуренцію, щоб у цьому полі зростала якість підвищення кваліфікації вчителів", - сказала Гриневич.
   Також вона зазначила, що без внесення цих змін у школі інші зміни у системі освіти не будуть помітними.
   "Якщо ми в школі, через яку в обов’язковому порядку проходять всі наші діти, не зробимо змін - то інші зміни будуть косметичними", - сказала вона.
Джерело: Освіта.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар