,,Фізику написано у величній книзі, яку завжди відкрито перед нашими очима"   (Г.Галлілей)        ,,Увесь сенс життя полягає у безперервному завоюванні невідомого, у вічних зусиллях пізнати якомога більше" (Е.Золя)
! Сьогодні     Мені приємно, що Ви завітали!     Бажаю приємного і корисного проведення часу на моєму сайті!

суботу, 14 травня 2016 р.

"Російський витязь" киянина Ігоря Сікорського

     13 травня 1913 року у небо була піднята машина під назвою С-9, «Великий Балтійський»,  «Гранд».або  «Російський витязь».
Це був незабутній політ першого в світі чотиримоторного літака Сікорського


     «Російський витязь» - перший у світі чотиримоторний літак, який дав початок важкій авіації. Його створив Сікорський в якості дослідного літака для стратегічної розвідки.     Передбачалося розміщення як двох, так і чотирьох моторів. Літак спочатку мав назву «Гранд-Балтійський», а також просто «Гранд» або «Великий Балтійський». Він створювався взимку 1912-1913 рр.., в обстановці, коли навіть авіаційні фахівці не вірили в можливість польоту великого літака з кількома двигунами.


    Найбільший аероплан тих років важив тонну. «Витязь» був в чотири рази важчим, і його вдалося підняти в небо. Ігор Сікорський, таким чином, випередив свій час, зробивши те, що не змогли зробити в «провідних» країнах Заходу. За літо 1913 року, на літаку, в конструкції якого було чотири двигуна, виконали кілька десятків польотів. 2 серпня 1913 був встановлений світовий рекорд того часу за тривалістю польоту - 1 година 54 хвилини. Надзвичайних подій не було, машина мала повний успіх. Пізніше на її базі був створений апарат - «Ілля Муромець» - літак, що перевершив кращі зразки авіації того часу і став грозою для німецької армії.


   Ігор Сікорський на носовому балконі Російського витязя.




Літак Російський витязь (1913) - Поштова марка - Філателія


Читати повністю: http://newsradio.com.ua/2013_05_10/10-travnja-1913-roku-v-dbuvsja-pol-t-pershogo-v-sv-t-chotirimotornogo-l-taka-S-korskogo/

Немає коментарів:

Дописати коментар