,,Фізику написано у величній книзі, яку завжди відкрито перед нашими очима"   (Г.Галлілей)        ,,Увесь сенс життя полягає у безперервному завоюванні невідомого, у вічних зусиллях пізнати якомога більше" (Е.Золя)
! Сьогодні     Мені приємно, що Ви завітали!     Бажаю приємного і корисного проведення часу на моєму сайті!

вівторок, 9 квітня 2013 р.

Я навчаю дітей фізиці

  У рідній для мене школі №7  з 1980 року я навчаю дітей фізиці.
  Фізика посідає особливе місце серед шкільних дисциплін: вона – фундамент природничої науки та науково-технічного прогресу, найважливіше джерело знань про навколишній світ, а також один із компонентів людської культури. 
 Фізика сьогодні стала не лише теоретичною основою сучасної техніки, але й її невід’ємною частиною. Фізика - це наше життя. Саме тому намагаюся захопити учнів своїм предметом, хоч для більшості він складний. 
 Основою вивчення фізики є експеримент. На уроках фізики використовую наочні демонстрації,  комп'ютерні програми. У цьому навчальному році почала використовувати програму симуляцій PHET. Вона допомагає дітям зрозуміти і дослідити фізичні явища та процеси.  Інформаційно-комп'ютерні технології - це досить потужні механізми, які мають багато можливостей. Але вони не  заміняють вчителя,  а можуть бути тільки інструментом у його руках. 
   Вивчення фізики не обмежується    одним уроком.
   Для учнів проводяться консультації,  працює фізичний гурток,  відбуваються конкурси,
виставки,   предметні тижні. 
  Позакласна робота пробуджує пізнавальний потенціал в учнях, викликає бажання самостійно шукати істину.

Немає коментарів:

Дописати коментар