,,Фізику написано у величній книзі, яку завжди відкрито перед нашими очима"   (Г.Галлілей)        ,,Увесь сенс життя полягає у безперервному завоюванні невідомого, у вічних зусиллях пізнати якомога більше" (Е.Золя)
! Сьогодні     Мені приємно, що Ви завітали!     Бажаю приємного і корисного проведення часу на моєму сайті!

четвер, 27 квітня 2017 р.

В Україні стартує «Нобелівська премія» для вчителів

В Україні розпочинається прийом заявок для участі в українському етапі всесвітньо відомої премії Global Teacher Prize Ukraine.
В усьому світі Global Teacher Prize знають як «Нобелівську премію» для вчителів. Започаткував її арабський мільярдер Санні Варкі у 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів.
У 2015 році найкращою викладачкою планети визнали американку Ненсі Етвелл, яка запропонувала викладати літературу у формі воркшопів із читання та письма. У 2016 році мільйон отримала біженка із Палестини  Ханан аль-Харуб, яка спеціалізується на навчанні дітей, травмованих у результаті насильства. А у 2017-му переможницею стала Меггі МакДоннел, яка боролася з проблемою самогубства серед підлітків у віддаленому селі на півночі Канади.
Український етап премії ініціювала громадська спілка «Освіторія». Метою загальнонаціонального конкурсу є не лише популяризація новаторських підходів в освіті, а й підняття престижу професії викладача.
Переможець Global Teacher Prize Ukraine отримає 100 тисяч гривень, рік безкоштовного підвищення кваліфікації, реєстрацію на світову премію та поїздку на Global Education and Skills Forum 2018 в Дубай, де оголосять ім’я найкращого вчителя в світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар