,,Фізику написано у величній книзі, яку завжди відкрито перед нашими очима"   (Г.Галлілей)        ,,Увесь сенс життя полягає у безперервному завоюванні невідомого, у вічних зусиллях пізнати якомога більше" (Е.Золя)
! Сьогодні     Мені приємно, що Ви завітали!     Бажаю приємного і корисного проведення часу на моєму сайті!

середу, 14 вересня 2016 р.

Про проект «МІКСІКЕ В УКРАІНІ»

   Слово «міксіке» в перекладі з екстонської – чомучка.
   Середовище Міксіке створено у 1994 році в Естонії і успішно використовується у навчальних закладах країни вже понад 20 років. Крім Естонії у середовищі Міксіке тривалий час працюють вчителі, учні та їх батьки в Латвії, Литві, Словенії.
   Також освітнє онлайн середовище Міксіке дозволяє організовувати та проводити навчальні змагання серед учнів школи,
між учнями різних шкіл області або країни, а також між школами різних країн Європи.
   Міксіке  - освітнє онлайнове середовище, що надає можливість вчителям, учням і батькам створювати, використовувати, зберігати та поширювати авторські навчальні онлайнові матеріали (інтерактивні вправи, дидактичні матеріали, вікторини тощо), а також використовувати колекцію навчальних  матеріалів, яку створили інші педагоги-учасники проекту.
   Середовище Міксіке можуть використовувати вчителі різних шкільних предметів на різноманітних етапах навчання та виховання.
   Це ефективний інструмент для різнобічного саморозвитку та самовдосконалення особистості.У 2011 року розпочалась співпраця Міксіке з Україною за підтримки Arengukoostöö Programm (Estonian Development Cooperation) Міністерства закордонних справ Естонії .
   У 2011-2013 роках проект «Міксіке в Україні» реалізовувався у Криму.
   У 2014 році, у зв'язку із соціально-політичними подіями в Україні, проект продовжив свою роботу на метериковій Україні. Пілотним регіоном для реалізації проекту було обрано Львівську область.
   Успішний досвід реалізації проекту у 2014-2015 навчальному році знайшов підтримку у Міністерстві освіти і науки України (лист МОН № 2/2-14-600-15 від 26.03.2015 р.) дозволив організаторам та донорам проекту ініціювати йогопродовження та поширення у інших регіонах України.
   Всі заходи в рамках проекту "Міксіке в Україні" для навчальних закладів України безкоштовні.
   Мета проекту: впровадження та розвиток онлайнового навчання у загальноосвітніх навчальних закладах України, навчання вчителів використанню онлайнових інструментів у навчально-виховному процесі, створення дидактичних та методичних матеріалів за допомогою онлайнових ресурсів. Створення умов для вільного спілкування учнів Естонії та України, а також інших країн, які використовують платформу Міксіке, розвиток міжнародних зв’язків між педагогами та учнями.

   Як долучитись до проекту: Для участі в проекті достатньо зареєструватися на сайті. Всі інструктивні матеріали та контакти координаторів знаходяться на головній сторінці сайту http://lviv.miksike.net
   Координатор проекту в Україні: Носкова Маргарита / e-mail:  noskova@loippo.lviv.ua
   Керівник проектів Міксіке Міла Пільв / е-mail ljuda@miksike.ee
http://connect.loippo.lviv.ua/p49748222/?launcher=false&fcsContent=true&pbMode=normal

Немає коментарів:

Дописати коментар